Rotary Dokkum biedt maatschappelijk partnerschap

Dokkum

Rotary Dokkum bestaat 60 jaar en gaat daarom haar aanpak verbreden. Naast het bijdragen in jaarlijks terugkerende projecten en ondersteunen van losstaande activiteiten, biedt de club een maatschappelijk partnerschap aan van een jaar. Verenigingen en stichtingen binnen de DDFK-gemeenten kunnen zich hiervoor aanmelden.

“De activiteiten die we tot nu toe ontplooien zijn vaak losstaand”, vertelt voorzitter Bauke Spijksma van Rotary Dokkum. “Om de effectiviteit van onze inzet te vergroten, willen we ons graag voor een jaar lang verbinden aan een organisatie, die hulp nodig heeft in een maatschappelijk project.” 

Mis je als vereniging of stichting de juiste man op de juiste plaats, ruimte, materiaal, hulpmiddelen of gezond verstand over bepaalde zaken? Of lukt het je niet om een plan op papier of van de grond te krijgen? Dan is een aanmelding bij Rotary Dokkum een goed idee. Spijksma: “Alleen maar geld overmaken vinden we te makkelijk. Er zijn zoveel meer belangrijke bouwstenen om een project succesvol te maken. We hebben 56 actieve leden met ieder zo hun eigen kennis en vaardigheden, dát willen we graag voor jouw plan inzetten.”

Voor het vinden van de juiste match heeft Rotary Dokkum een profiel opgesteld, dat te vinden is op de www.rotarydokkum.nl. Spijksma: “We willen ons verbinden aan een maatschappelijke organisatie waar wij goed bij passen en die zelf ook een bijdrage aan het partnerschap wil leveren. We gaan een jaar lang met elkaar in zee, we kijken er naar uit op deze manier echt wat voor elkaar te kunnen betekenen.”

Tekst: Thea van der Schaaf
 


Auteur

Redactie