Vlasroute Follow the blue line

Marrum

Ter voorbereiding van de Vlasroute Follow the Blue Line, wordt er binnenkort een aantal vlasvelden ingezaaid in Marrum en Blije. Hier zal het vlas ten tijde van deze vlasroute prachtig bloeien.

Deze vlasvelden zijn niet de enige plaatsen waar het vlas te bewonderen is. Er is een vlasroute uitgestippeld. Gedurende de maanden juni, juli en augustus is het verhaal over vlas tot en met handbedrukt linnen op verschillende locaties te bezichtigen. Zo is er in Ferwert in de aardappelloods van Hein Sterk een tentoonstelling over vlasbewerkingsmachines, worden er bij Kleine-Lijn, de ambachtelijke textieldrukkerij demonstraties linnen bedrukken gehouden, gaat in Holwerd Gjalt de Groot aan de slag met eendenkorven, gemaakt van vlas. De Waard van Ternaard heeft een arrangement gemaakt speciaal voor de vlasroute. In het Vlasmuseum Het Braakhok in Ee worden tevens demonstraties gehouden.

Deze vlasroute wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Ferwerderadiel, Gemeente Dongeradeel, Rabobank, Petronellafonds Blije.

Meer informatie over de vlasroute is te bekijken op de www.iterfskip.nl en  www.vlasroute.nl


Auteur

Redactie