Start nieuw museumseizoen bij De Sûkerei Damwâld

Damwâld

Op zaterdag 31 maart worden de deuren weer geopend voor een nieuw seizoen van openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld.

Zaterdag is tevens de prijsuitreiking van de Pake & Beppe dagen van februari. Er zijn drie kinderen uitgeloot met de juiste oplossing van de fotopuzzeltocht, en zij krijgen dan een mooie prijs uitgereikt. Paaszondag 1 april is het museum gewoon geopend. Paasmaandag 2 april kunnen kinderen paasletters opzoeken, die samen een zin vormen. Als ze de oplossing goed hebben, krijgen ze paaseieren. Ouders en bezoekers kunnen een rondleiding maken door het openluchtmuseum.
 

In de cichoreidrogerij (ontvangst- en expositieruimte) wordt het verhaal vertelt van de cichorei verwerking. Vroeger was het een surrogaat voor koffie. Tegenwoordig wordt cichorei ondermeer verwerkt als inuline (glucosevervanger) in allerlei suikervrije producten. Tevens zijn op het museumterrein de drie wâldhúskes en de nieuwe poldermolen De Mearmin bezichtigen. Dit jaar is extra feestelijk; het museum bestaat tien jaar. Het museum is geopend van13.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.desukerei.nl


Auteur

Redactie