Willem Schoorstra schrijft Fries kadoboek 2019

Ternaard

Op verzoek van Boeken fan Fryslân schrijft Willem Schoorstra het Friese kadoboek 2019.

Schoorstra (1959) kreeg in yn 2005 de Fedde Schurerpriis voor Swarte Ingels. Naast het schrijven van romans houdt Willem Schoorstra zich bezig met scenario’s, radiocolumns (Omrop Fryslân) en essays.

In juni/juli wordt het iepenloftspul Rêdbâd in de theatertuin van Broeksterwâld opgevoerd dat gebaseerd is op zijn roman Rêdbâd – kronyk fan in kening. Van dit boek verschijnt binnenkort een Nederlandse vertaling en een herdruk van de Friese versie.

Over de schrijver

Bekende boeken van Willem Schoorstra zijn romans Swarte Ingels (2004), Rêdbâd (2011) en Pier, de profesij fan bline Simen (2015). Meest recent verscheen van hem de roman De nacht fan Mare (2017). Momenteel werkt hij aan een vertaling van de beroemde Poëtische Edda en aan een nieuw boek, een psychologische thriller. Het werk van Willem Schoorstra verschijnt bij uitgeverij Het Nieuwe Kanaal.


Auteur

Redactie