Hallumse wint prijzen Prinses Christina Concours

Hallum/Groningen

Ruim 60 jonge muzikanten deden afgelopen weekend mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours Noord in Groningen. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zij mochten op zondag 25 maart optreden tijdens de finale in de Kleine Zaal van De Oosterpoort. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de heer H. Staghouwer, loco-commissaris van de Koning in de provincie Groningen.

In de categorie 15 t/m 19 jaar won de 18-jarige pianiste Welmoed Poelstra uit Hallum verschillende prijzen. De eerste prijs kwam haar samen met Nynke Dijkstra uit Terkaple ten deel. De prijs bestaat onder andere uit een cultuurreis naar Parijs, optredens in de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest en de Groningse Muziekvereniging en muziekbonnen. Ook hoort een deelname aan de Nationale Halve Finale op zaterdag 7 april bij de prijs.

Welmoed won tevens de tweede prijs. Dat leverde haar twee toegangskaarten op voor vier concerten naar keuze van het Noord Nederlands Orkest, deelname aan het Peter de Grote Festival en nogmaals deelname aan de Nationale Halve Finale.

De 18-jarige Michelle Brunt uit Driezum kreeg een aanmoedigingsprijs voor haar vioolspel.


Auteur

Redactie