Vijf dagen in de ban van Judas

Ferwert

Judas blijft vertwijfeld achter als Jezus wordt afgevoerd. Het is een van de vele boeiende scènes in het bijzondere decor van de musical Op syk nei Judas, die deze dagen wordt opgevoerd in Ferwert.

De musical over het leven van Judas als één van de twaalf leerlingen van Jezus is het initiatief van de Protestantse gemeente Ferwert en wordt uitgevoerd door ruim 20 dorpsgenoten, mét een compleet koor en live muziek onder leiding van Johan Boeijenga uit Ternaard. De oorspronkelijke Nederlandse musical is geschreven door Gerard van Amstel en Gerard van Midden, maar is op verzoek van de Ferwerters door Sytse Broersma overgezet in het Fries. De regie is in handen van Binne Reitsma uit Blije. Ferwert brengt zo het integrerende verhaal waarin een antwoord wordt gezocht op de vraag wie Judas eigenlijk was en waarom hij de keuzes maakte die hij gemaakt heeft. Zo wordt het leven van Judas in vijf voorstellingen gevolgd, van de geboorte tot aan zijn dood. De premiere was vorige week woensdag en werd daarna nog drie keer opgevoerd. Bij elke uitvoering in de tot een bijzonder theater omgetoverde loods van een plaatselijk bouwbedrijf waren de ruim 160 stoelen tot de laatste bezet. Omdat toegangskaarten voor de eerste vier voorstellingen al snel waren uitverkocht, volgt woensdagavond nog een extra uitvoering.


Auteur

Redactie