Marga Waanders in top 50 beste bestuurders van Nederland

Dokkum

Burgemeester Marga Waanders van de gemeente Dongeradeel staat in de top 50 van ‘Beste decentrale bestuurders’. Dat heeft het adviesbureau ‘Necker van Naem’ bekendgemaakt. Er is in de lijst geen onderscheid gemaakt in klassering.

Geen populariteitspoll
Ieder jaar wordt de ‘Beste Bestuurder verkiezing’ georganiseerd door het blad Binnenlands Bestuur. De verkiezing is geen populariteitspoll. Er moet worden beargumenteerd waarom men iemand wil nomineren. De nominaties voor de titel komen uit het werkveld zelf.
Dat zijn bestuurders en hoge ambtenaren van provincies, gemeenten en waterschappen.
Door middel van 2 vragenlijsten werden de bestuurders over allerhande onderwerpen bevraagd.

Betrokkenheid
In het geval van Marga Waanders kwamen de eigenschappen daadkracht, betrokkenheid en deskundigheid naar voren. Ook de bekendheid met verenigingen en organisaties in Dongeradeel werden als sterk punt ervaren. Maar ook hoe een onderwerp als bevolkingskrimp door Marga Waanders op de agenda wordt gezet. Daarnaast werd ook het optreden rond de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum genoemd.
 


Auteur

redactie