Jankobus Seunnenga in Boekhandel Van der Velde

DOKKUM

De Friese oerpunker Jankobus Seunnenga treedt zondag 8 april van 14.00 tot 16.00 uur op in Boekhandel Van der Velde in Dokkum.

Deze muzikant, bekend van onder andere Kobus gaat naar Appelscha en Pigmeat, is bezig met een bijzonder project. Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ van Simon Vestdijk (Harlingen 1898 – Utrecht 1971) heeft Seunnenga de gedichten op muziek gezet. Tijdens het optreden zal Jankobus een aantal op muziek gezette gedichten uitvoeren en, zoals een krant al schreef, Seunnenga zal altijd onnavolgbaar blijven stuiteren tussen ernst en luim. Jankobus heeft een aantal prachtige en door de pers zeer goed ontvangen cd’s gemaakt. (Voor de liefhebber is de CD en dichtbundel ‘Fabels Met Kleurkrijt’ bij het optreden te verkrijgen).


Auteur

Redactie