De Vries King of Dirt

blauwhuis

Onder schitterende weersomstandigheden streden bijna 200 coureurs om deze internationaal gewilde titel. Coureurs uit heel Nederland, Engeland en België stonden aan de start. De Friesche Autocross Club had de hele dag de baan goed onder controle waardoor de coureurs mooie, snelle en harde wedstrijden konden rijden. Bij de diverse crashes waren geen persoonlijke ongelukken. In de StockcarF1 klasse won Hantumer Jacob de Vries weer een grote prijs. De King of dirt 2018. Jacob reed de hele dag al erg sterk en profiteerde van een fout van leider Jan Roelof Wijbenga (King of dirt 2017). Bert de Vries startte voorop, maar moest door een spin in het begin van de race achteraan aansluiten. De Hallumer reed zich beheerst en sterk naar voren en finishte als tweede.

In de FAC1600 klasse pakte Feite van der Veen uit IJlst eindelijk de titel in deze klasse. Na vele mislukte pogingen ging het eindelijk goed en mocht hij bovenaan het podium plaats vinden.