Racoon op podium Admiraliteitsdagen

Dokkum - De band Racoon staat 7 september op het hoofdpodium van de Admiraliteitsdagen.

Racoon bespeelt al sinds 1997 de landelijke podia en kan leunen op een lange reeks hits als ‘Love You More’, ‘No Mercy’, ‘Brick By Brick’ en het Nederlandstalige ‘Oceaan’. Momenteel doet Racoon een theatertour, zijn ze de maandelijkse muzikale gast bij De Wereld Draait Door en wordt er gewerkt aan nieuwe muziek.

Al zo lang het evenement groeit, groeit het aantal sponsoren mee. Dankzij de inzet van een actieve sponsorcommissie en de betrokkenheid van veel bedrijven en ondernemers uit de hele omgeving, verloopt de sponsoring voor dit jaar vlot.

Voorzitter Jan Michiel van der Gang: ,,We begonnen in 2010 met een budget van vijfduizend euro en een klein groepje mensen. Zonder het fundament van betrokken ondernemers en bedrijven zou het evenement zoals we het in de huidige vorm kennen hier niet mogelijk zijn. Dankzij sponsoring en de vrijwillige inzet van de nodige professionals kunnen we landelijk bekende artiesten op de podia presenteren, vier dagen vullen met een breed activiteitenprogramma en alles gratis toegankelijk houden.”

Naast het muziekprogramma bestaan de Admiraliteitsdagen uit een foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en spectaculaire activiteiten. Het volledige programma voor 5, 6, 7 en 8 september wordt de komende maanden bekendgemaakt. In 2018 kwam een recordaantal van 85.000 bezoekers op het evenement af.