Man (31) uit Damwoude aangehouden na wilde achtervolging

Damwoude - Na een achtervolging is gisteren een 31-jarige bestuurder uit Damwoude aangehouden. Tijdens de achtervolging raakten twee politieauto’s en één ander voertuig beschadigd.

Het begon allemaal toen de politie een melding binnenkreeg dat een man onder invloed was vertrokken in een auto vanuit Dokkum. De agenten kregen de man al snel in beeld op de Centrale As.

Al rijdend over de Centrale As bleek de tenaamgestelde van het voertuig een geschorst rijbewijs te hebben. Nadat er een stopteken werd gegeven ter controle, verhoogde de bestuurder de snelheid behoorlijk. Hierbij werden snelheden gehaald van rond de 200 km/u.

De bestuurder is tijdens de achtervolging door verschillende dorpen langs de Centrale As gereden. Ondertussen sloten diverse andere eenheden zich aan bij de achtervolging. Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder is besloten het voertuig te volgen met een onopvallend voertuig van het Team Verkeer.

De achtervolging eindigde op een doodlopende weg aan de Gerrit Durkswei in Damwoude. Hier is de bestuurder klemgereden en aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot: de verdachte verzette zich hevig. Hij is geboeid overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden.

Het voertuig is in beslag genomen en momenteel is het onderzoek tegen de verdachte volop bezig.