Veerdam Schiermonnikoog vernieuwd en verduurzaamd

Schiermonnikoog - Het einde van de revitalisatiewerkzaamheden door Rijkswaterstaat en Wagenborg Passagiersdiensten wordt vrijdag 22 maart gemarkeerd met de feestelijke onthulling van de ‘Jelle Woudstra Paal’.

Jelle Woudstra, destijds al de dorpsomroeper van Schiermonnikoog, opperde zo’n twintig jaar geleden het idee om een meerpaal te plaatsen met daarop de hoogste waterstanden ooit gemeten op Schiermonnikoog. De gasten van het eiland zouden hierdoor meer gevoel krijgen bij het gebied, de getijden en de unieke plek van deze veerdam. Vrijdag onthult burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog dit bijzondere symbool.

Gezamenlijk pakten Rijkswaterstaat en Wagenborg Passagiersdiensten de veerdam en de terminal op Schiermonnikoog aan. Rijkswaterstaat vernieuwde de voetgangersbrug en ponton en bracht een aantal verbeteringen ten aanzien van de veiligheid aan. Wagenborg gaf de terminal van binnen en buiten een flinke opfrisbeurt en verduurzaamde het gebouw door deze zelfvoorzienend te maken. Zo werden onder andere zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst.

De werkzaamheden zorgen ervoor dat de veerhaven het komende seizoen goed is voorbereid op de grote toeristenstromen.