‘Eten met een praatje’ en pannenkoekenfeest

NIAWIER Tweemaal is dit jaar, op 8 en 22 maart, is voor de achtste keer op rij ‘Eten met een praatje’ gehouden in Nij Sion te Niawier. Een gezellig samenzijn voor inwoners uit Metslawier en Niawier, wat begon met een drankje. Beide avonden werden door 40 gasten bezocht.

Er werd dit jaar een stamppotbuffet verzorgd, maar niet een gewone stamppot. Dit jaar konden gasten een spruitjesstamppot met appel opscheppen, een Hollands recept. Tevens ‘blote billetjes in het groene gras’ en een Chinese kool stamppot.

Het werd opgediend met keuze uit rookworst, gehaktbal, saucijsjes en speklapjes. Vooral dit laatste was erg lekker bij de Chinese kool en gaf hét pikante Oosterse tintje aan het Hollandse buffet.

Uiteraard was er een nagerecht. Voordat men deze mocht halen, werd er gepuzzeld. Een ieder kreeg een stukje van een ansichtkaart en moest hiermee langs de tafels om de ontbrekende stukjes te vinden. Eenmaal gevonden werd dat de tafel waaraan je plaats moest nemen. Zo kwam er een roulatie en zat je met nieuwe praters aan tafel.

Pannenkoeken

Omdat het afgelopen vrijdag nationale pannenkoekendag was, konden de liefhebbers aanschuiven in t dorpshuis Nij Sion. Maar niet alleen kinderen smulden van de pannenkoeken, ook een aantal ouderen lieten deze kans niet aan zich voorbij gaan. Deze activiteit was verzorgd door dames van de activiteiten commissie en een aantal daarvan waren thuis druk aan het bakken geweest.