Echte Bakker blijft in Hallum

Hallum - Bakkerij Bremer sluit op 31 maart na 93 jaar zijn deuren. De afgelopen 40 jaar staan Durk en Anneke Bremer aan het roer van deze bakkerij in Hallum.

In 1957 is Mentje Bremer begonnen met brood bakken (destijds bakkerij Schuurmans, sinds 1926). Mentje zijn zoon, Durk Bremer, heeft de bakkerij in 1979 van zijn vader overgenomen. Durk leerde van zijn vader de kneepjes van het (bakkers)vak en kreeg de ‘geheime’ recepten voor onder andere zijn oranjekoek, suikerlatten en roggebrood onder de knie.

Voor Hallum is de sluiting van bakkerij Bremer een groot gemis. In tijden van krimp is het belangrijk dat de voorzieningen en middenstand in dorpen op peil blijven. Dit zorgt ervoor dat het aantrekkelijk is om in Hallum te blijven wonen. Reden te meer voor Autobedrijf Bremer om op zoek te gaan naar mogelijkheden om de bakker in Hallum te laten bestaan. Autobedrijf Bremer vindt het belangrijk dat Hallum een aantrekkelijk dorp blijft, zodat de leefbaarheid in het dorp hoog blijft.

Samen met Bakkerij Bremer en Nico en Aeltsje de Groot uit Stiens heeft Autobedrijf Bremer de krachten gebundeld. Dit heeft geleid tot een unieke samenwerking tussen twee ervaren bakkers, die hun kennis, ervaring en recepten zullen delen. Op die manier zal ‘vertrouwd’ en ‘nieuw’ samen- komen. Dit zorgt voor een fijn aanbod in verse producten van een Echte Bakker in Hallum!

Daarnaast zal met deze nieuwe uitdaging binnen Autobedrijf Bremer ook de liefde voor het bakkersvak, die Mentje Bremer zijn kinderen heeft meegegeven, in de familie voortbestaan.

Vanaf 2 april zijn klanten welkom in de shop bij Autobedrijf Bremer, Ljouwerterdyk 9 in Hallum.

Openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 7.00-20.00 uur en op zaterdag van 7.30-20.00 uur.