DansStudio Dokkum presteert weer goed op NK Dance Stars

DOKKUM - Op zondag 24 maart was Theater de Kom in Nieuwegein wederom het podium waar het NK Dance Stars werd georganiseerd. Vorig jaar was DansStudio Dokkum met haar Productiegroepen best wel succesvol en dan is het altijd spannend hoe het deze keer uitpakt. De groepssamenstelling van zowel Productiegroep Young als van de Productiegroep 18+ is best veranderd t.o.v. vorig jaar. Het heeft vaak tijd nodig om van allemaal verschillende danseressen een 'echte groep' te maken. Naast de beide productiegroepen had DansStudio Dokkum nog meer ijzers in het vuur, want er werden ook nog een duo en twee solisten afgevaardigd.

Als eerste was het de beurt aan Productiegroep Young. Zij hadden in eerste instantie enorm veel pech toen twee van hun danseressen zich definitief moesten afmelden i.v.m. ziekte en ernstige blessure. Het geval wilde ook nog eens dat beide meiden de hoofdrol speelden in de beoogde inzending. Een dag van tevoren is er toen nog de beslissing genomen om een andere dans mee te laten doen. Zaterdagmorgen werd er dus nog even flink geoefend. De meiden hebben uiteindelijk een fantastische prestatie geleverd, want in een deelnemersveld van meer dan tien groepen in de hoogste categorie (Advanced Under 18) hebben ze de derde plaats behaald. Een geweldig resultaat waar de hele groep erg trots op is.

Tessa deed voor het eerst mee als soliste en met haar prachtige solo scoorde zij een mooie vierde plek in de categorie Advanced Under 18. Een andere soliste van DansStudio Dokkum, Charlotte, liet ook een hele mooie solo zien en zij werd uiteindelijk ook vierde in de categorie Advanced Over 18.

Toen was de Productiegroep 18+ aan de beurt. Zij behaalden met hun dans een geweldige tweede plaats in de categorie Teams Advanced Over 18. Het deelnemersveld was ook hier behoorlijk sterk en wat is het dan een grote voldoening dat de jury de choreografieën van Joyce zo enorm weet te waarderen. De dansers van DSD worden over het algemeen vaak gecomplimenteerd over hun goede technische vaardigheden.

Als klap op de vuurpijl behaalden Femke en Leonie een eerste prijs met hun prachtige duo dans, een mooie bekroning op deze succesvolle dansdag.