Roeiers gezocht voor Fries Kampioenschap Drakenbootrace

KOLLUM - Wederom vindt dit jaar weer in Kollum het Open Fries Kampioenschap Drakenboot varen weer plaats. Dit jaar vindt dit spektakel plaats op zaterdag 22 juni 2019.

Het eerste startschot zal om 14.00 uur worden gelost. De voorbereidingen van deze zevende editie zijn alweer in volle gang. In 2018 gingen in een spannende strijd zo’n 300 deelnemers verdeeld over 16 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging De Boer is (S)troef met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis.

In totaal kunnen er 30 teams aan mee doen. De organisatie is dan ook nog op zoek naar enthousiaste teams die deze uitdaging aan willen gaan. Dit jaar is er voor gekozen om een dubbel Fries Kampioenschap Drakenbootrace te varen. Teams kunnen uit twee verschillende groottes van boten kiezen. Hierdoor kan een team uit tenminste 17 of 9 leden bestaan. Een team bestaat dan uit 16 peddelaars en één trommelaar of 8 peddelaars en één trommelaar. Zo wordt het gemakkelijker om een team samen te stellen. De inschrijving is al weer open op www.drakenbootfestivalkollum.nl en de eerste ploegen hebben zich al weer aangemeld.

Naast de Drakenbootrace is er op 22 juni nog veel meer te doen aan activiteiten met onder andere veel live muziek, mega groot terras aan het water, kinderspelen en een swingende afsluiting met stemmingsorkest Butterfly tot in de late uurtjes in de grote feesttent.