Klassieke auto’s en Ameland

AMELAND Een fantastisch en een geweldig georganiseerd weekend! Zo classificeerden de deelnemers Klassiekerweekend Ameland dat afgelopen weekend voor de laatste keer werd georganiseerd door VVV Ameland.

In 1998 opgestart samen met een aantal liefhebbers van oude auto’s als seizoensverlengingsproject.

De deelnemende auto’s moesten gebouwd zijn tussen 1940 en 1977. Voor de deelnemers aan het Klassiekerweekend was een arrangement samengesteld inclusief verblijf, diner, lunch, route en overtocht Holwerd – Ameland. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten gaf korting op de overtocht van de ‘klassieker’. Het programma begon met de inschrijving en ontmoeting op vrijdagavond. Op zaterdag reed men een oriëntatierit over het eiland met als eindpunt het centrum van Nes waar de klassieke auto’s werden geparkeerd. Zondag 7 april was de afsluiting van 22 prachtige weekenden met deelnemers uit Nederland, Duitsland en België.

VVV Ameland stopt met de organisatie van het Klassiekerweekend, omdat het organiseren van evenementen niet meer tot haar taken behoort. Het succesvolle evenement blijft bestaan en zal worden overgenomen door een andere organisator.