Winnaars World Servants-loterij bekend

DOKKUM - De World Servants actiegroep Dokkum heeft met het organiseren van een loterij 1000 euro opgehaald voor hun reizen naar Sierra Leone en Bolivia. Hier zullen zij bouwen aan klaslokalen en een gezondheidskliniek.

Lysbeth Vellinga van de ChristenUnie deed de trekking van de loterij, waarvan alle prijzen door lokale bedrijven gesponsord zijn. Maar liefst negen mensen hebben onlangs te horen gekregen dat zij één van de gelukkige prijswinnaars zijn. De prijzen varieerden van een slagroomtaart van Bakkerij A.J. van der Bijl tot twee keer een dagschotel bij HCR van der Meer. De hoofdprijs, een diner voor twee bij restaurant de IJsherberg, werd gewonnen door Tjip en Martsje de Vries. Andere prijzen werden gesponsord door Boekhandel van der Velde, Haagens Lunchroom en Slagerij Smit.

Op 18 mei zal World Servants Dokkum een Fancy Fair organiseren in de Fontein. Van 9:30 tot 15:00 kunnen er creatieve workshops gevolgd worden, spelletjes gedaan worden en kunst worden bekeken en gekocht. Dit allemaal onder het genot van een lekker bakje koffie met gebak.