Molenboek voor kinderen

DOKKUM - Woensdag 17 April 2019 vindt de boekpresentatie plaats van het voorlees- , lees-, en leerboek “Adriaan zijn molen”.

Dit boekje is bedoeld om kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot en met 12 jaar kennis te laten maken met molens en met cultureel erfgoed. Het is een initiatief van Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel te Dokkum. Om 15.00 uur in de bibliotheek van Dokkum zal wethouder Pytsje de Graaf van o.a. Monumenten en Erfgoed het eerste boekje in ontvangst nemen. Zij gaat een kort stukje uit het boek voorlezen aan de aanwezige kinderen. U bent van harte uitgenodigd en kunt tijdens deze presentatie kennis maken met de schrijver (en molenaar) Karel Jongsma en illustratrice Loes van der Til.

In een spannend verhaal met een magische tint wordt verteld wat een molen is en hoe belangrijk het is dat kinderen hier mee kennis maken. Het is immers cultureel erfgoed en het voortbestaan hier van is sterk afhankelijk van een brede belangstelling.

Het boekje zal verkocht gaan worden in o.a. de molen Zeldenrust te Dokkum en de boekhandel. Ook online kan er besteld worden bij de Stichting Monumentenbehoud Dongeradeel.