Memorabele bundelpresentatie Graaf van Medwert

DOKKUM - Burgemeester Apotheker nam op vrijdagochtend 12 april de nieuwe dichtbundel van de Graaf van Medwert in ontvangst op een niet direct voor de hand liggende locatie: Schoenmakerij Celine aan de Hoogstraat Dokkum.

De ambachtelijke ruimte vulde zich met belangstellenden en zij werden verwelkomd met Iraanse thee, koffie en olifantenoren, een delicatesse uit Iran.

Prinses Nardia opende het officiële gedeelte met een emotionele toespraak, waarin ze een hommage hield aan de onlangs overleden moeder van de Graaf van Medwert. Daarna brachten de gevierde saxofonist en de edelman op gitaar zelf een muzikale ode.

Centrale as voor de geest

In zijn toespraak memoreerde de Graaf van Medwert het belang van de aanwezigheid van de burgemeester bij deze intieme bundelpresentatie, omdat de kleine kunst de centrale as voor de geest is. Hierna werd de bundel aan burgemeester Apotheker overhandigd en benadrukte hij het belang van Dokkum als kern van een regio, waarin de mensen van buiten de regio vooruit helpen. Zowel de schoenmaker, als de dichter en de saxofonist voelden zich hierbij aangesproken.

Natuurlijk moest de Graaf van Medwert enkele gedichten uit zijn nieuwe bundel ‘Als een maagd vragen uitstellen’ voordragen op de hem kenmerkende passionele manier. Hij werd hierbij begeleidt door Leopold Wijdeveld op saxofoon, die daarmee de mystieke woorden sferisch versterkte.

Het bleef nog lang onrustig in de gezellige winkel van schoenmaker Majid. De heerlijke versnaperingen die zijn vrouw Sima had gemaakt vonden gretig aftrek en er werd nog lang nagepraat over de memorabele bundelpresentatie.