Nog drie finales voor Broekster Boys na verlies bij vv Balk

Balk- De uitgangspositie was duidelijk, als er gewonnen werd bij vv Balk zou Broekster Boys volgend seizoen gewoon weer eerste klasser zijn. Met een gehavend team (het centrale duo Huizenga-Dijkstra was door blessures afwezig) ging Broekster Boys de strijd aan tegen Balk. In een erg matig duel speelde Balk zich na de 1-0 overwinning definitief veilig. Voor Broekster Boys, nog altijd aan de goede kant van de streep, liggen er 3 finales in het verschiet.

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd waar beide ploegen maar weinig goede kansen creëerden. Toch leed Broekster Boys verlies want na een kwartier moest vleugelspeler Vincent Hoekstra naar de kant. Met een elleboogluxatie vertrok de speler naar Antonius ziekenhuis om later op de dag met een gipsarm weer aan te sluiten bij zijn ploeg. Einde seizoen voor de aanvaller. Ook Riemer Doornbos mag de volgende wedstrijd aan de kant blijven. Hij overleefde nog een forse tackle van achteren van Schelte Reitsma die tot verrassing van vriend en vijand onbestraft bleef. De wat warrig leidende scheidsrechter Lips had geel maar ook rood kunnen geven maar liet het toe. Toen Doornbos even later een veel lichtere overtreding maakte werd hij wel bestraft met een gele kaart. En dat was zijn vijfde,…….. en dus mag hij de wedstrijd tegen HZVV aan zich voorbij laten gaan.

Balk kwam in de tweede helft op een 1-0 voorsprong vanuit een corner. Hette Pieter Wink kopte tussen drie man raak en dat bleek later de winnende treffer te zijn. Sijbren Terlouw wist even later met een prima redding zijn ploeg in de race te houden want daardoor kreeg Niels Westerlaan de gelegenheid de bal uit de doelmond te halen. Met enkele wissels en omzettingen probeerde Zwart het tij nog te keren. Het leverde nog enkele kansjes op voor Juryan Dantuma en Jos Regnerus maar de keeper van Balk kon vandaag niet gepasseerd worden. Op 11 mei komt HZVV naar Damwâld. HZVV haalde fors uit tegen vv Groningen ( 11-2 !! ) en dacht het kampioenschap binnen te halen maar Oranje Nassau werkte op het andere veld niet mee. Dat betekent dat HZVV het kampioenschap in Damwâld zal kunnen vieren als het op deze speeldag minimaal hetzelfde resultaat haalt als Oranje Nassau.

Op 2 mei oefent Broekster Boys thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen. Aanvang wedstrijd 20.00 uur.