Enkele buien, maar ook zon op Koningsdag

Regio - Zonnig weer met zomerse temperaturen maakt later in de week plaats voor stapelwolken en enkele buien. De temperatuur daalt naar 17-20 graden en op Koningsdag wordt het 14-16 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele normale waarden. Koud lenteweer met 7-9 graden zoals een week geleden hoeven we niet te verwachten.

Deze kou werd veroorzaakt door een noordoostenwind en nu wordt de wind zuidwestelijk. Tussendoor zal de zon ook schijnen.
 
Tot en met woensdag is het veel zachter dan normaal met maxima van 20-24 graden, maar daarna wordt het beduidend koeler. Donderdag wordt het 17-20 graden en vrijdag moeten we genoegen nemen met 15-17 graden. Daarbij kunnen vanaf woensdag enkele buien ontstaan. Vooral op woensdag is daarbij ook kans op onweer.
 
Op Koningsdag valt de temperatuur nog een graadje lager uit en wordt het 14 graden in het westen en 15-16 graden in het zuiden, midden en oosten. Daarmee is het zo’n 10 graden kouder dan vandaag. Toch zijn dit voor eind april hele normale waarden.

Tussendoor ook zon

Het weerbeeld bestaat uit een mix van stapelwolken en zonnige perioden. Verspreid over het land zullen enkele buien ontstaan, dus het verloop van Koningsdag kan per plaats sterk verschillen. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Geen koud lenteweer

Echt koud weer zoals op zaterdag 13 april hoeven we niet te verwachten. Toen stond er juist een koude noordoostenwind. Met 6-9 graden werd het veel kouder dan normaal en vooral in het noordoosten kwamen sneeuwbuien voor.

Zomerse Paasmaandag

Deze Paasmaandag is het met 24-26 graden in het midden en zuiden van het land op verschillende plaatsen zomers warm. Lokaal kan het zelfs 27 graden worden. Daarmee wordt het mogelijk de warmste Tweede Paasdag. In het noorden is het 1-2 graden koeler.