Herstart vrouwenvoetbal in Damwâld

Damwâld - In het verleden was er alleen vrouwenvoetbal bij vv de Wâlden. Na de totstandkoming van de gezamenlijke jeugdopleiding Broekster-Wâlden is in 2012 een vrouwen- en meidenafdeling ontstaan binnen de Broekster-Wâlden.

In de jaren erna groeide vrouwen- en meidenafdeling tot wel circa 75 speelsters. Naast de diverse talenten werden er de laatste jaren velen kampioenschappen gevierd (rond 10 keer). De laatste twee jaar gooit met name de MO19-1 hoge ogen door de laatste jaren kampioen te worden met als kers op de taart de finale van de noordelijke beker. Dit laatste is ook dit jaar weer bereikt. Binnenkort mogen de dames van MO19-1 het in de finale opnemen tegen Helpman uit Groningen.

Op de fundamenten van het oude vrouwenteam van vv de Wâlden werd in 2012 onder de naam van Broekster-Wâlden een vrouwenteam in competitieverband ingeschreven en later is samen met Sc Veenwouden één seizoen een gezamenlijk vrouwenteam opgezet. Nadat dit eindigde heeft Broekster-Wâlden geen vrouwenteam meer gehad. Inmiddels zijn de meiden die betrokken waren bij de start in 2012 zo oud dat ze naar het vrouwenvoetbal overgaan.

Het is nu zover dat er binnen Broekster-Wâlden een herstart komt van het vrouwenvoetbal. Ditmaal is de huidige MO19-1 team het fundament van het nieuwe vrouwenteam. Het doel is om naast een prestatiegericht Vrouwen 1 (3e klasse) ook een Vrouwen 2 team (4e of 5e klasse) te formeren, waar de nadruk meer ligt op het recreatieve. Broekster-Wâlden kan nog wel een paar vrouwen/meiden gebruiken die hetzij op de prestatiegerichte niveau willen voetbal hetzij op het recreatieve niveau. Heb jij interesse? Neem even contact met de coördinator van de vrouwenafdeling Patrick Maijs, telefoon 06-34089472 (bellen of appen) of mail hem: meisjesafdeling@broekster-walden.nl.