13e Wrotrun Kollumerzwaag prooi voor Jarno Visser

KOLLUMERZWAAG - Meer dan 600 deelnemers stormden op Koningsdag door Kollumerzwaag.

Het startschot van deze survivalrun werd gegeven door wethouder Pytsje de Graaf (Noardeast-Fryslân). Over een parcourslengte van 8,5 kilometer door het dorp en de omringende weilanden en sloten waren tientallen hindernissen gebouwd door de vele vrijwilligers die actief zijn voor de organisatie. De Wrotrun is ‘Survival op z’n Fries’. Naast de wedstrijd was er ook plaats voor een recordaantal recreatieve deelnemers.

De Nationaal Kampioen Survival Run was ook hier de snelste. Jarno Visser (Kootstertille) klokte een tijd van 47:53. Daarachter volgden Marcel Oosterhuis (Wanneperveen) en Fokke de Vries (Drogeham). Bij de dames was Lisan de Vries (Burgum) wederom de snelste in een tijd van 52:53. Nummer twee was Lenneke van der Heide (Heerenveen) en daarachter Nienke Schram (Leeuwarden). De gehele uitslag is te vinden op www.wrotrun.nl/uitslag-2019

Dankzij de inzet van meer dan honderd vrijwilligers verliep alles op rolletjes. De hoofdsponsor van de Wrotrun is Gommers Houtbouw uit Kollumerzwaag. Subsponsors zijn PTH en Spar van der Heide.