‘Denken met het licht aan’: Filosofiecolleges voor senioren in Theaterkerk Nes

NES - Op dinsdag 14 mei om 10.00 uur start student-docent Peter-Hans Dijkstra (25) in Theaterkerk Nes met zijn vierdelige collegereeks over de belangrijkste filosofen van de Verlichting. Op de dinsdagochtenden 14 mei, 21 mei, 28 mei en 4 juni zal hij per college een andere filosoof bespreken: van Spinoza tot Rousseau. Bovendien kijkt hij samen met de deelnemers tijdens het laatste college naar de manieren waarop we tegenwoordig het Verlichtingsdenken nog kunnen herkennen. Zijn publiek zal bestaan uit geïnteresseerde senioren die graag hun kennis willen bijspijkeren.

Peter-Hans Dijkstra volgt de studie ‘Docent Geschiedenis’ aan NHL/Stenden. Hij gaf zich een aantal weken geleden op bij de stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Deze stichting verzorgt voor zo’n 4200 senioren, in met name de Randstad, collegereeksen gegeven door student-docenten. De studenten vertellen ieder in een reeks van vier colleges over een onderwerp dat ze interessant vinden. Sinds kort is de stichting ook werkzaam in de Noordelijke provincies.

De deelnemers kunnen tijdens de colleges veel interactiviteit verwachten. Het doel van de collegereeksen is namelijk om senioren inhoudelijk uit te dagen. Ze worden actief betrokken bij de les. Er is genoeg ruimte voor het delen van ervaringen, meningen en het voeren van discussies.

Student Peter-Hans heeft ontzettend veel zin om te beginnen. In ruil voor zijn vrijwillige inzet als student-docent ontvang hij vanuit de stichting intensieve begeleiding. Er zijn meer student-docenten die niet kunnen wachten om colleges te gaan geven over onderwerpen als: ‘Vikingen in het oude Frisia’, ‘De Gouden Eeuw’ of ‘Nederland en de Europese Unie’.

Alle senioren zijn welkom en kunnen zich opgeven via www.theaterkerknes.nl of via 0641605898. De kosten zijn €5,00 per college inclusief een kopje koffie of thee. Na iedere les ontvangt de deelnemer een samenvatting van het college. Aan het einde van de reeks krijgt men bovendien een diploma uitgereikt.

Meer informatie over stichting Oud Geleerd Jong Gedaan is te vinden op www.oudgeleerdjonggedaan.nl of door te mailen/bellen naar de regiocoördinator Noord, Anne-Goaitske Breteler, via anne-goaitske@ogjg.nl of 0611815016.

Op dinsdag 14 mei om 10.00 uur start student-docent Peter-Hans Dijkstra (25) in Theaterkerk Nes met zijn vierdelige collegereeks over de belangrijkste filosofen van de Verlichting.