Schoolkinderen zaaien in Niawier

NIAWIER - Donderdag 9 mei is er door de dames van de dorpstuin van Niawier samen met de schoolkinderen van Niawier zaad gezaaid op verschillende locaties in het dorp.

Het plan om meer biodiversiteit in het dorp te krijgen is ontstaan door bloeiende velden in de omgeving. ,,Als het in andere dorpen kan dan kunnen wij het ook”, aldus de dames van de dorpstuin.

,,Er zijn in gesprekken geweest met de afdeling Groen van de toenmalige gemeente Dongeradeel. Daarin zijn we overeengekomen dat het best past in Niawier. En zo hebben we samen gekozen voor vier verschillende plekken in het dorp om dit te realiseren. Op 13 maart zijn we in de Theaterkerk van Nes geweest op de avond van ‘Twirre; in sûne Waadrâne foar moarn!’, om te vertellen over ons plan. Hier werden allerlei plannen gepresenteerd om beter met onze natuur om te gaan en te zorgen voor meer biodiversiteit o.a. voor vlinders en bijen. En nu is het dan zo ver, ons plan wordt werkelijkheid.”

Een prachtige morgen met enthousiaste kinderen. In Limburg hebben ze een rozendorp, laten we van Niawier samen een rijk bloeiend bloemen dorp van maken.