Dokkumer Dirk Monsma maakt debuut als acteur in TITUS

Dokkum - ,,Ik had nooit verwacht dat ik dit zo leuk zou vinden’’, aldus Dirk Monsma die als Dokkumer amateurtoneelspeler deel mag uitmaken van het professionele ensemble van muziektheaterspektakel TITUS in de Bonifatiuskapel.

Samen met Cindy Monsma runt hij de SportStudio Dokkum. ,,Zo ben ik ook bij TITUS terechtgekomen’’, vertelt Dirk. DansStudio Dokkum – onderdeel van de SportStudio – verzorgt namelijk de dans van het muziektheater. ,,Zo hoorde ik dat ze nog mensen zochten voor het koor. En van het één kwam het ander. Voordat ik het wist had ik de rol van pater Tiecke, die samen met Titus Brandsma in het klooster zat en daarna werd ik nog gevraagd om een Duitse kampbewaarder te spelen. Daarvoor moet ik best een heftige scene spelen op het eind’’, stelt Dirk.

Nooit verwacht

De twee rollen van de Dokkumer zijn niet heel groot, maar hij geniet ervan dat hij bij deze professionele groep acteurs mag horen. ,,Ik leer heel veel van deze theatermensen. Wie weet, krijg ik de smaak wel te pakken. TITUS wordt steeds mooier, je ziet de voorstelling groeien. En de hele setting is natuurlijk fantastisch. Ik was eerlijk gezegd niet zo’n liefhebber van muziektheater, maar daar moet ik op terug komen. Ik had nooit verwacht dat ik dit zó leuk zou vinden. Als je in Dokkum woont, moét je hier heen.’’