Friese Boys 45+ na strafschoppen onderuit tegen G-team Broekster Wâlden.

Kollumerzwaag - Afgelopen woensdag avond speelden het G-team van Broekster Wâlden en Friese Boys 45+ hun traditionele oefenwedstrijd. De vorige edities werden beide gewonnen door Broekster Wâlden.

Op het sportpark van Friese Boys werd onder veel publieke belangstelling afgetrapt.

Broekster Wâlden maakte gelijk al een goede indruk, spel was zeer verzorgd en de combinaties liepen zeer soepel. Friese Boys kwam door een counter op 1-0 door Mient Mulder. Het doelpunt werd ook gevierd met een mooie buikschuiver. Er werd over en weer gescoord. Ruststand was 3-2 in het voordeel van Friese Boys.

Leonardo van Broekster Wâlden werd tijdens de wedstrijd getransfereerd naar Friese Boys en Henk Hamstra naar Broekster Wâlden. Henk viel absoluut niet op bij de vedetten van Broeksterwâlden en kon zelfs niet eens scoren. Toen bij Broekster Wâlden een speler geblesseerd raakte ging Hielke de Graaf voor Broekster Wâlden spelen. De wedstrijd eindigde in 6-6.

Strafschoppen moesten de beslissing maken. Friese Boys deed er alles aan om de spelers van Broekster walden uit de concentratie te halen dit lukte helaas niet.

Broekster Wâlden won de strafschoppenserie met 7-3. Als beloning mochten de spelers van Broekster Wâlden na afloop aan de stamtafel in de kantine zitten. Wietse de Graaf, Jenco van der land en Jan Luinstra zorgde voor drinken en natuurlijk patat.