Be Quick Dokkum degradeert na twee jaar eerste klas

GRONINGEN - Het doek is gevallen voor Be Quick Dokkum. De mannen van Henk Konings gingen in Groningen hard onderuit.

Winst was voor Be Quick pure noodzaak, maar dan moesten ook de andere uitslagen niet ongunstig zijn. Geen van beide lukte. De Dokkumers verloren met maar liefst 7-2 van de VV Groningen en directe concurrent Gorecht verraste Zeerobben in Harlingen.

Be Quick begon erg zwak aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was compleet in handen van de thuisclub en binnen zes minuten schoten de Groningers al twee keer op de lat. Na acht minuten was het wel raak. De snelle linkerspits Virgil Muller stuurde Marcel van der Meulen het bos in en schoot kiezelhard raak, 1-0. Een paar minuten later was het al 2-0 na een treffer van Davy Wilkens.

Na een knappe redding van Eelke Kooistra kwam Be Quick langzaam wat beter in de wedstrijd en een tegentreffer hing in de lucht. Rudolf Banga en Frits Veenema kregen kansen, maar keeper Steven de Haan redde voortreffelijk. Valk voor rust was Davy Wilkens namens de thuisclub gevaarlijk met een prima kopbal, maar de bal verdween maar net over het doel. In de laatste minuut voor de thee schoot aanvoerder Wesley Walstra de thuisclub naar 3-0 via een prachtig genomen vrije trap.

Het eerste kwartier na rust verliep, net als in de eerste helft, dramatisch voor de Dokkumers. Tim van der Molen scoorde binnen tien minuten een loepzuivere hattrick en na een uur spelen stond het al 6-0 voor de thuisclub. Groningen nam vervolgens wat gas terug en Be Quick kreeg meer ruimte en ook mogelijkheden. Een mooie pass van Aron Beintema op de snelle Frits Veenema betekende 6-1 en vrij vlot daarna scoorde Aldert Hietkamp 6-2 na een voorzet van Janco Wiersma. Er kwamen nog een paar kansen, maar de laatste treffer viel aan de andere kant. Nordin Philipsen tekende voor 7-2 na een prima actie van Virgil Muller. De winst van de VV Groningen was volkomen verdiend en het team lijkt nu weer kansrijk voor handhaving in de eerste klas. Voor Be Quick is het nu definitief. De club kan zich richten op het nieuwe seizoen in de tweede klas.

Verheugend was het om te zien dat Piet Raap (in de basis) en Jordi van der Weg (tweede helft) weer deel uit maakten van het team na een lange afwezigheid vanwege blessures.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Noordscheschut en in de week daarna volgt de slotwedstrijd in Damwoude tegen Broekster Boys.