Geslaagde Reddingbootdag op Ameland

BALLUMERBOCHT – De KNRM op Ameland deed zaterdag mee aan de jaarlijkse Reddingbootdag. Bezoekers konden meevaren met de reddingboten Anna Margaretha en de Maria Hofker.

In de middag hoefde het publiek niet lang te wachten voor een tochtje met de reddingboten over het Wad. De Reddingbootdag op Ameland trok dit jaar iets minder bezoekers dan in voorgaande jaren. Volgens Theo Nobel van de KNRM Ameland, omdat de voorjaarsvakantie vorige week afliep en daardoor zijn er minder toeristen op het Waddeneiland.

De KNRM is niet ontevreden over het verloop van de Reddingbootdag 2019. Het weer werkte mee en bezoekers konden zaterdag kennis maken met de vrijwilligers en het materieel van de KNRM bij het reddingstation bij de Ballumerbocht. Daarnaast kon het publiek leuke prijzen winnen met een fotowedstrijd.

Veel mensen maakten gebruik van de gelegenheid om met de reddingboten mee te varen. Het korte vaartochtje over de Waddenzee viel bij kinderen en hun ouders in de smaak. Per keer mochten er 12 passagiers mee aan boord.

Er meldden zich tevens nieuwe donateurs aan bij de KNRM Ameland. “Ik denk dat we er na zaterdag ongeveer 50 nieuwe donateurs bij hebben gekregen. De KNRM kan alleen bestaan door giften en gaven”, zegt Nobel van de KNRM.

In toekomst nieuw reddingstation

Voor wat de toekomst betreft wil de KNRM graag beide reddingstations op Ameland samenvoegen in een nieuw onderkomen bij de Ballumerbocht. De KNRM heeft ook een reddingstation in Nes. “De Ballumerbocht is een centraal punt om uit te rukken. Er bestaan plannen voor een nieuw reddingstation bij de Ballumerbocht, maar die plannen zijn voorlopig op een laag pitje gezet”, zegt Theo Nobel.

Nobel verwacht dat het nog zeker een paar jaar gaat duren voordat er daadwerkelijk een nieuw reddingstation komt bij de Ballumerbocht. De KNRM moet daarvoor eerst onder andere het financiële plaatje rond zien te krijgen. Tot die tijd blijven er twee reddingstations op Ameland actief.