Zuidelijke invalswegen naar Dokkum twee weken afgesloten

DOKKUM – Vanwege asfalteer- en onderhoudswerkzaamheden zijn vanaf maandag 13 tot en met vrijdag 24 mei de zuidelijke invalswegen naar -en vanaf- Dokkum afgesloten.

De Murmerwoudsterweg N356, vanaf de rotonde bij het politiebureau tot aan de rotonde bij de Lauwersseewei N361 wordt vanaf maandagochtend 07:00 uur afgesloten. De planning is, dat vrijdag 24 mei rond 16:00 uur het verkeer weer over de weg kan.

Vanaf de rotonde Lauwersseewei, nabij de carpoolplaats, tot aan de rotonde nabij de Sintrale As worden eveneens wegwerkzaamheden uitgevoerd. Ook zal deze weg vanaf maandagochtend 13 mei 07:00 uur tot vrijdagmiddag 24 mei 16:00 uur afgesloten zijn.

Ook de carpool is afgesloten vanaf maandag 13 mei 07:00 uur, tot en met vrijdag 24 mei 17:00 uur. Wilt u dus carpoolen, is het nodig een andere locatie uit te zoeken.

Voor de hulpdiensten wordt ten tijde van de werkzaamheden een zogenoemde by-pass aangelegd, zodat zij tijdens spoedritten wel zo snel mogelijk op plaats van bestemming kunnen arriveren.

Om Dokkum aan de zuidkant te kunnen bereiken is omrijden via de Rondweg Zuid-Oost van Dokkum nodig, als u vanaf de Sintrale As komt. U kunt dan via de Strobosserweg, richting de zuidkant van Dokkum rijden.

Om vanaf de Zuiderschans richting Damwâld te gaan is het verstandig om om te rijden via de Rondweg-West, Birdaarderstraatweg, dan bij Sybrandahûs linksaf de Trekwei op en dan via de Melkemawei, De Kapelle, De Hearewei rijdt u zo Damwâld binnen.

Vanuit de Dokkumer binnenstad, of vanuit het Fûgellân naar Damwâld? Neem dan de kluifrotonde bij Pranger-Rosier, richting de Rondweg Zuid-Oost, de Sintrale As en via de Kostverloren, rijdt u richting de Koailoane. Op de Koailoane slaat u rechtsaf richting de Haadwei en volgt u de borden naar Damwâld.

Mocht u met de lijnen vanaf Dokkum-station reizen, plan dan uw reis via de 9292-app.