Drie brouwerijen organiseren Friese Heldentocht

DOKKUM/LEEUWARDEN - Met je vrienden als pelgrimstocht langs de Friese helden. Een rondgang bij bierhuizen, herbergen, tapperijen en brouwerij.

Aldaar het gerstenat te drinken om onze helden te eren, herdenken en om zelfs een offer te doen om een jaar vol geluk veilig te stellen. De brouwers van de Grutte Pier Brouwerij , Brouwerij Redbad en Stadsbrouwerij Bonifatius hebben gezamenlijk een tocht uitgezet langs 15 locaties in Leeuwarden en Dokkum. Op deze locaties kan je het hele jaar door heerlijke bieren drinken en zijn vanaf nu onderdeel van de Friese Heldentocht.

Meedoen? Ga naar één van de deelnemende zaken en haal daar een stempelkaart. Je hebt dit hele jaar de tijd om dan langs de 15 horecazaken te gaan om daar een biertje te drinken. Met een volle stempelkaart kun je naar micro Stadsbrouwerij Bonifatius in het centrum van Dokkum of naar Speciaalbier Café de Markies in Leeuwarden om een beloning te ontvangen. (aktie loopt tot eind 2019).

Openingsdag tijdens de Week van het Nederlandse bier. Zaterdag 25 mei is de openingsdag van de Friese Heldentocht. Tijdens die dag gaat er een pendelbusje tussen Dokkum en Leeuwarden waardoor het nog gemakkelijker wordt beide steden te bezoeken. Halverwege de route stoppen we ook nog even bij de brouwerij die dan een open dag heeft. Fries helden bierpakket Als extraatje kan je vanaf nu een fries helden bierpakket kopen bij de betere slijterijen in Friesland. In dit pakket zitten 3 helden bieren van de Friese brouwerijen Grutte Pier Brouwerij , Brouwerij Redbad en Stadsbrouwerij Bonifatius.

Leeuwarden

Speciaalbier Café De Markies, Groot Schavernek 19

De Walrus, Gouverneursplein 37

De Dikke van Dale, Nieuwestad 69

Fire cafe, Nieuwestad 47

Strohoed, Eewal 72

De Bak, Blokhuisplein 40

Doelebar, Oude Doelesteeg 2A

Paddy o’Ryan, Tweebaksmarkt 49

De Friesche club, Ruiterskwartier 57

Dokkum

Eric’s cafe, Markt 36

Stadsbrouwerij Bonifatius, Diepswal 5

De Posthoorn, Diepswal 21

Artisante, Diepswal 1

‘t Raedhus, Koningstraat 1

De Waegh, Grote Breedstraat 1