Goede prestaties jeugdleden De Bazuin Triemen-Westergeest

DRACHTEN – Zaterdag 17 mei werden door Jelly Hania en Nynke Emma Adema van Brassband De Bazuin Triemen-Westergeest uitstekende prestaties neergezet tijdens “De Klank fan Fryslân”, het provinciale solistenconcours gehouden in De Lawei.

Beide dames hadden in maart al tijdens het solistenconcours, georganiseerd door de Federatie Kollumerland, de hoogste trede op het ereschavot gehaald in resp. de 5e en de 4e divisie.

In De Lawei speelde Jelly in de 5e divisie “The Young Maestro” van Clifford P. Barnes en behaalde met haar mooie muzikale uitvoering 83 punten en won daarmee de welverdiende 2e prijs! Nynke Emma deed, in vergelijking met het solistenconcours in maart, een divisie hoger mee en mocht het voor het eerst in de 3e divisie proberen. Dat pakte prima uit want met haar uitvoering van “Oriëntale” van J.E. Baret haalde ze maar liefst 88 punten ook goed voor de 2e prijs!

Ze konden zich beide dus net geen Frysk kampioen noemen, maar dat maakt de prestaties er niet minder om. Nynke Emma zit bovendien in de wachtkamer om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap. Daar mag ze aan mee doen als ze landelijk gezien bij de beste 2 nummers 2 eindigt van alle provincies. Beide talenten spelen tevens bij het gecombineerde jeugdorkest van De Bazuin – Westersweach en bovendien speelt Nynke Emma nog bij het Koperensemble van De Wâldsang te Buitenpost. Echte muzikanten dus waar de liefhebber vast meer van gaat horen.