Wie roeit er mee voor KiKa?

DOKKUM Op dit moment is er in Nederland de roeiestafette Kikarow aan de gang. Elk weekend leggen de deelnemers een gedeelte van het traject af.

Met hun actie zamelen ze geld in voor KiKa kinderkankerbestrijding. In elke etappeplaats worden ze bijgestaan door de plaatselijke roeivereniging. Op 15 juni komen de roeiers in Dokkum. Maar omdat Dokkum geen roeivereniging heeft is de plaatselijke ondernemersvereniging gevraagd de sporters voor het goede doel te begeleiden.

De Ondernemersvereniging Dokkum ondersteunt de actie van harte. Er is een werkgroep geïnstalleerd die op zoek is gegaan naar sponsors en acties organiseert en onderdak heeft geregeld voor de roeiers. Die komen vanuit Dokkumer Nieuwe Zijlen de Bonifatiusstad binnen varen. Dat doen zij niet alleen, want in hun kielzog vaart een hele meute mee. Althans, dat is de wens van de ondernemersclub. “Wij doen een oproep aan iedereen om de roeiers te begeleiden van de Schreiershoek naar ’t Stalt, waar ze met muziek worden onthaald. Het maakt niet uit hoe je meegaat, varend, suppend, zwemmend, waterfietsend, alles mag”, zegt Andries Terpstra.

Wie mee wil doen wordt verzocht zich aan te melden via info@ondernemersverenigingdokkum.nl Meedoen kan tegen een kleine vergoeding, die naar KiKa gaat. Ook de mensen aan de wal kunnen hun bijdrage leveren; ze kunnen geld in de collectebus stoppen, maar ze kunnen ook meedoen aan de verloting waarvoor de plaatselijke middenstand prijzen beschikbaar heeft gesteld.

kikarow.nl