‘Hotel Dockum’ breidt uit met vier city apartments in hartje centrum Dokkum

DOKKUM - Per 1 juni aanstaande opent ondernemer Shannon Viet een extra dependence van ‘Hotel Dockum’, gelegen aan de Boterstraat nummer 7.

In 2018 startte ze het hotel aan de Markt, waar elke kamer voorzien werd van een ‘Elfstedensausje’ (de naam en inrichting van elke hotelkamer is gelinkt aan een van de Friese steden). Nu is Shannon toe aan een volgende gastvrije stap in haar horecacarrière: “Een buitenkans, om deze vier Dokkumer stadsappartementen erbij te exploiteren. Daar hoefde ik geen seconde over na te denken! Het zijn stuk voor stuk prachtige vakantieaccommodaties met alle stadse voorzieningen binnen handbereik.”

Boterstraat 7 bevat vier luxueus en comfortabel ingerichte appartementen, geschikt voor mensen die gedurende een midweek of (lang) weekend Noordoost-Friesland willen ontdekken. Er kunnen ook op deze locatie meerdere appartementen gehuurd worden voor wat grotere groepen (maximaal 12 personen in totaal).

Op de begane grond bevinden zich twee vierpersoonsappartementen. Op de eerste verdieping zijn beide tweepersoonsappartementen gesitueerd. Net zoals de Friese link van de hotelkamers heeft elk appartement ook hier een subtiele verwijzing, ditmaal naar Dokkum. Als benaming is gekozen voor de vier toegangspoorten over het water naar de Elfstedenstad, namelijk Woudpoort, Aalsumerpoort, Hanspoort en Halvemaanspoort.

Elk city apartment beschikt over een goed geoutilleerde keuken, een smaakvol ingerichte woon- c.q. eetkamer, een badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel, en een aparte slaapkamer. De vierpersoonsappartementen hebben een nis waar plek is voor een stapelbed (geschikt voor kinderen en volwassenen) en een kledingkast. Elk appartement heeft een knus terras of balkon waar gasten heerlijk rustig buiten kunnen zitten.

“Alles is aanwezig voor een relaxed verblijf in een zelfstandig appartement. Bedlinnen en handdoeken zijn vanzelfsprekend bij de prijs inbegrepen. De eerste gasten arriveren op de dag dat we open gaan”, aldus Shannon Viet. “Mijn kennis en tips over de stad en regio deel ik graag met mijn gasten. Ook over de samenwerking met andere hotels in haar stad is Shannon positief: “Als ik ‘vol’ zit verwijs ik mensen door naar Jojanneke van BookingDokkum of naar hotels ‘De Posthoorn’ en ‘Het Raedhûs’, en omgekeerd gaat het net zo.”