Burgemeester Hayo Apotheker opende vierde Bonifatiuscup toernooi

DOKKUM - Burgemeester Hayo Apotheker heeft donderdag de vierde Bonifatiuscup voor U13 en U15 teams geopend.

Liefst 32 teams met begeleiding en aanhang zijn twee dagen actief in Dokkum. Het toernooi wordt georganiseerd door CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

De eerste dag werden poulewedstrijden gespeeld, waarna vrijdag het toernooi wordt gecontinueerd volgens het knock-out-principe.

De vaste deelnemers uit de zustersteden Fulda (Duitsland) en Crediton (Engeland) zijn er wederom bij! Ook de deelname van Sportlust ’46 uit Woerden, Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort is inmiddels een mooie traditie aan het worden.

SVF Cothen uit de gemeente Wijk bij Duurstede is er voor het eerst bij. Met de deelname uit Wijk bij Duurstede wordt er, net als bij Woerden, ook binnen Nederland gebruikgemaakt van de verbinding die er vanuit historisch perspectief is met Bonifatius. AVV Swift (Amsterdam), VV Balk, SC Bolsward, VV Buitenpost, LAC Frisia 1883 (Leeuwarden), SC Joure, VV Kollum, VC Trynwâlden (Oenkerk), Velocitas 1897 (Groningen) en VV Zwaagwesteinde zijn de overige deelnemers.

Meer dan voetbal

De Bonifatiuscup is meer dan voetbal. Een aantal teams waren vanaf woensdag al in Dokkum. De meeste teams overnachten in de sporthallen in Dokkum. Een aantal teams heeft zelf een overnachtings plaats geregeld. Er is daarnaast een penalty contest, een opening en huldiging met veel ‘extra’s’ en onder meer een gezamenlijk ontbijt, diner plus een avondactiviteit voor alle teams. Ook is er op donderdag een avondactiviteit voor meereizende staf, ouders en supporters, zodat deze groep ook kennismaakt met Dokkum en de regio.

De publieke belangstelling voor het toernooi groeit met het toernooi mee. De verwachting is dat het twee dagen lang wederom druk wordt op het Tolhuispark. Vrijdag om 16.30 uur is bekend welke teams met de felbegeerde Bonifatiuscup 2019 naar huis gaan. Tijdens het toernooi worden updates verzorgd en foto’s gedeeld op de Facebookpagina van de Bonifatiuscup, het Twitteracount van Be Quick Dokkum en de websites van beide organiserende voetbalverenigingen