Holwerterfeest 2019

HOLWERD Nog even en dan is het zo ver: het Holwerterfeest! Drie dagen vol spetterende live muziek, leuke activiteiten en dorpse gezelligheid.

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 juni zal het kaatsveld aan ‘t Keechje weer worden omgetoverd tot een spectaculair feestterrein. Dit jaar geen thema voor het gehele weekend maar alleen een thema op vrijdag: Proud to be Fout. Dit geeft echter het hele weekend genoeg reden om ‘foute’ kleding te dragen!

Het Holwerterfeest zal dit jaar op vrijdag 21 juni traditioneel worden geopend met een verklede voetvolkoptocht onder begeleiding van beide Holwerter muziekkorpsen Crescendo en De Bazuin. Na overdag de kinderspelen en bingo zal de dag spectaculair worden afgesloten in de feesttent. Allereerst de playbackshow ‘Proud 2Be Fout Music Night’. De naam van de show zegt het al: ‘foute’ optredens in ‘foute’ kostuums. In het dorp wordt al maandenlang druk gerepeteerd en gespeculeerd… Welke act krijgt de meeste stemmen en wint? Opgeven kan nog steeds! Ook het publiek is verkleed en maakt kans op een fantastische prijs… Na de playbackshow zal de energieke band Straight on Stage op het podium verschijnen. Zij brengen de grootste klassiekers naar Holwerd met schreeuwende gitaarsolo’s, jankende orgelpartijen en onverstaanbare zangteksten.

Op zaterdag zijn er verschillende activiteiten te beleven. Zo is er een koffieochtend, een fietspuzzeltocht en een zeskamp. Ook zal er op het kaatsveld gestreden worden voor de ‘Zilveren Wandelbal’, de koningsprijs die verbonden is aan de K.N.K.B Heren Hoofdklasse D.E.L. Deze wedstrijd wordt gesponsord door Timmer/Onderhoud/Restauratiebedrijf Olivier Holwerd.

‘s Avonds zal er een waanzinnige band op het podium verschijnen… Super Sundays! Gegarandeerd een waanzinnige lichtshow met een groot aantal moving heads, spots, sunstrips, CO2 en confetti. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Café Snackbar de Steeg te Holwerd en bij VanSija te Holwerd.

Zondag wordt een sportieve dag: ’s ochtends jeugdkaatsen, ’s middags kaatsen, volleybal en Jeu de Boules. Ook wordt er in de ochtend een feestelijke tentdienst gehouden, met medewerking van Our Choice. Het Holwerterfeest eindigt traditioneel met het soiree, waar het feestweekend wordt afgesloten onder de muzikale begeleiding van Gang is Alles, een optreden vol meezingers en dansbare nummers.

Uit de voorgaande jaren is al gebleken dat het Holwerterfeest een feest is om naar uit te kijken. Graag heten we iedereen van harte welkom op het feestterrein! Het volledige programma is te bekijken op de website: www.holwerterfeest.nl