Eemsdelta viert Dag van het Wad

Met de Dag van het Wad wordt in het weekend van 29 en 30 juni gevierd dat de Waddenzee tien jaar op de lijst van UNESCO Werelderfgoed staat. Ook in Eemsdelta zijn tal van - veelal gratis - 'Waddenactiviteiten' georganiseerd.

In totaal staan achttien activiteiten geprogrammeerd. Op Noordpolderzijl bijvoorbeeld kan kan een gratis wadlooptocht of kwelderwandeling gemaakt worden.

Verder staan er een expositie en lezing van Geurt Busser geprogrammeerd, worden er workshops fotografie en yoga aangeboden, en wordt geslapen en ontbeten op de dijk.

Blik op het wad

In de omgeving van Uithuizen kan voor een blik op het wad de Meistertoren (de toren van Uithuizermeeden) beklommen worden.

Verder kunnen belangstellenden er kennismaken met Waddenvarkens en een minimarkt bezoeken met een verhalenverteller en 'de heks van het wad'.

Aan de voet van de nieuwe dubbele dijk aan de Dollard wordt informatie gegeven over dit grote dijkproject - compleet met virtuele tour.

Gratis vaartochten en open huizen

Rondom Delfzijl en Termunterzijl staan een expositie over verloren dorpen rond Delfzijl, gratis vaartochten op de Eems, een open huis van Visserijmuseum Termunterzijl en Museumgemaal Cremer, een demonstratie garnalenpellen, een beeldenexpositie op de dijk en wandelingen vanuit Punt van de Reide op het programma.

Verder pakt een aantal horeca-ondernemers uit met 'de smaak van het wad'.