Twintig jaar cel voor weduwe in zaak Tjeerd van Seggeren

Leeuwarden/Kollumerzwaag - De rechtbank in Leeuwarden heeft Jessica B. veroordeeld tot twintig jaar cel voor het vermoorden van haar echtgenoot Tjeerd van Seggeren (37) uit Kollumerzwaag.

Het lichaam van de man werd met hoofdletsel gevonden op de ochtend van zondag 9 juli 2017 in een weiland bij De Westereen. Hij had op zaterdagavond in het Friese dorp een muziekfeest bezocht. Het echtpaar had relatieproblemen.

Het wapen waarmee Van Seggeren werd gedood, is nooit gevonden. De rechtbank baseert zich onder meer op DNA-sporen, getuigen en inconsistente verklaringen van de weduwe. Telefoondata wijzen uit dat het stel in elkaars buurt was rond het moment van overlijden.

Het Openbaar Ministerie (OM) had ook twintig jaar geëist. Volgens justitie heeft B. hulp gekregen van haar moeder en een oom, die allebei in Duitsland wonen. Van Seggeren zou door B. naar het weiland zijn gelokt en daar zijn verleid tot seks, aldus het OM. Toen is de fatale klap gegeven. Volgens de rechter zijn er aanwijzingen dat B. niet alleen heeft gehandeld, maar ontbreken er concrete aanwijzingen.