Sportverplaatsing Dokkum kost ruim 5 miljoen

De concentratie van sportverenigingen in het Dokkumer Tolhuispark gaat 5,5 miljoen euro kosten. Volgens plan begint het werk al in 2020.

Voordat het zover is, moet er evenwel nog veel water door de Sud Ie stromen. Alleen al het geld: Noardeast-Fryslân moet de komende jaren ongeveer 10 miljoen euro bezuinigen. Ook doen er verschillende verhalen de ronde over de bereidwilligheid van sportverenigingen om naar het Tolhuispark te verhuizen.

Eerder zegde de voormalige gemeente Dongeradeel al 4,6 miljoen euro toe voor de sportverplaatsing. Uit dat potje werd evenwel een veelbesproken greep gedaan om de Markt en de IJsfontein af te bouwen. Nu is er nog 1,7 miljoen van over, wat maakt dat Noardeast-Fryslân alsnog 3,7 miljoen euro zou moeten uittrekken voor het nieuwe sportpark in het Tolhuispark.

Verhuizen

De gemeente is lang bezig geweest alle verenigingen bereid te krijgen te verhuizen. Als laatste lijkt VV Dokkum er wel oren naar te hebben. Dat zou wel betekenen dat de geplande velden van Be Quick opnieuw moeten worden ingetekend. De clubs zijn daarover in onderhandeling met de gemeente. Van gedwongen verhuizingen zal geen sprake zijn, zei wethouder Pytsje de Graaf.