Miente Stienstra kampioen 2019 van Dobbertje Duik

SKÛLENBOARCH - De leden van Dobbertje Duik uit Kornhorn visten afgelopen vorige week hun laatste wedstrijd van de competitie. De vangsten waren goed te noemen.

In het Prinses Margrietkanaal was het Machiel Helmus uit Surhuisterveen die met de winst aan de haal ging. Helmus viste ruim negen kilo bij elkaar. Tweede werd Tiemen Helbig Uit Grootegast met 7900 gram. Miente Stienstra uit Opende werd derde met 7300 gram.

Algemeen kampioen na zes wedstrijden is Miente Stienstra. Hij ving in totaal ruim 34 kilo. ,,Ik ben uitermate content met deze eerste prijs. Het beloofde de laatste avond nog een spannende strijd te worden. Gelukkig trok ik aan het langste eind”, aldus Stienstra na afloop van de wedstrijd.

De beker voor de aantal kampioen gaat naar Jan Nijenhuis uit Opende met 81 stuks. Gewichtskampioen is Machiel Helmus met ruim 32 kilo. De organisatie van de visclub kijkt terug op een mooi seizoen. ,,Er zijn een aantal nieuwe leden bijgekomen, waaronder ook een aantal jeugdige vissers”, aldus een tevreden Douwe van der Laan van Dobbertje Duik.