Nieuwe sneldienst Ameland in de vaart

Holwerd - Sinds enkele dagen vaart voormalig Crew Transfer Vessel (CTV) ‘Waterlines’, onder de naam m.s. Fostaborg, de dienstregeling van de sneldienst tussen Ameland en Holwerd.

Met de komst van deze nieuwe tweede sneldienst heeft Wagenborg Passagiersdiensten haar vloot in korte tijd wederom uitgebreid. In april 2018 werd m.s. Fostaborg als sneldienst voor het eerst in de vaart genomen. Dit schip is nu hernoemd tot m.s. Esonborg en vaart sinds zaterdag 6 juli de sneldienst Oostmahorn - Schiermonnikoog v.v. en Schiermonnikoog - Lauwersoog v.v.

Uitbreiding van de vloot met een tweede sneldienst, betekent voor Ameland meer betrouwbaarheid en continuïteit in de dienstregeling. Bij onderhoud en onverhoopte uitval is er nu altijd back-up van m.s. Esonborg.

De capaciteit van beide schepen is met 48 personen gelijk. De dienstregeling van de sneldienst blijft in principe ongewijzigd, zij het dat Wagenborg Passagiersdiensten in juli en augustus iedere dag een afvaart inzet om 20.00 uur vanaf Ameland en 20.30 vanaf Holwerd.