Zwerfzitjes nodigen uit tot verbinden in de Noardlike Fryske Wâlden

Surhuisterveen - De komende maanden worden in de regio op verschillende plaatsen zitjes geplaatst. Daarmee wordt toegewerkt naar het Wâldpyk Bramenfestijn Brommels!, dat op 24 en 25 augustus wordt gehouden.

In de Noardlike Fryske Wâlden worden die dagen op verschillende locaties zitjes geplaatst. ,,Je vindt de zitjes in particuliere tuinen, openbaar groen en op boerenland. Het is een uitnodiging om je bewust te verbinden met de natuur en het landschap in die omgeving. Dus kom je een strobaal, bankje of setje (tuin)stoelen op een verrassende plek tegen? Dan staan die zwerfzitjes te wachten op jou. Neem plaats, zet al je zintuigen op scherp, bewonder en verwonder’’, legt Atsje Lettinga van de Commissie Brommels! uit.

Brommels! wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd en heeft als thema Tuinen Verbinden. Iedereen in de regio Burgum - Trynwâlden - Dokkumer Wâlden - Kollum - Buitenpost - Boelenslaan en Eastermar kan meedoen om het programma vorm te geven. Eigenaren van een bijzondere of natuurlijke tuin kunnen zich opgeven voor de open tuinen route.

En uiteraard mag iedereen een zitje plaatsen in eigen tuin of weiland. Om het verrassende effect te bewaren blijven de locaties van de zitjes 'geheim'. Meer informatie over meedoen met open tuin, de zwerfzitjes en de overige activiteiten van Brommels! is te vinden op www.brommelsfestijn.nl