Spitkeet doet mee aan Verhalenavond 2019

Harkema - Friesland is vrijdag 15 november in de ban van Verhalenavond. Op allerlei plekken zijn dan verhalen te beluisteren.

Vertellers zijn te vinden in huiskamers, musea, bij verenigingen en bedrijven. Iedereen kan meedoen aan Verhalenavond, particulieren én organisaties. Op dit moment hebben, verspreid over Friesland, ruim vijftig vertellers zich aangemeld. Een daarvan is Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema.

Kwartier

Bij De Spitkeet zijn op 15 november verschillende verhalen te beluisteren. Ze duren ongeveer een kwartier, zodat het publiek meerdere kan beluisteren. De toegang is gratis. Welke verhalen het precies worden, daar wordt momenteel op gebroed.

Vorig jaar, tijdens de eerste editie van Verhalenavond in het openingsweekend van Culturele Hoofdstad, deden zo’n 15 vertellers mee in de omgeving Surhuisterveen. Ook De Spitkeet, waar de avond een groot succes was. Gidsen vertelden in verschillende huisjes verhalen die je bij een reguliere rondleiding niet te horen krijgt.

Vertellers gezocht

‘Ook jij hebt een verhaal’, zo luidt het motto van Verhalenavond. Ook een verhaal vertellen? Meld je dan aan op www.verhalenavond.nl. Hier worden alle verhalen in kaart gebracht, zodat het publiek op 15 november weet waar het naartoe kan.