Anouska Koster start in de Feanster vrouwenkoers

SURHUISTERVEEN - Anouska Koster uit De Westereen start in Surhuisterveen in de vrouwenkoers. De renster van het Deense Virtu Cycling Team won vorig jaar voor Evi Kuijpers en de Nieuw-Zeelandse Racquel Sheeth.

,,Het is altijd fijn als je in eigen omgeving kunt koersen”, vertelt Koster, die jaarlijks een uitgebreid internationaal programma rijdt. Half april was ze er ook bij toen Surhuisterveen start- en finishplaats was van de Healthy Ageing Tour. ,,Fietsen in de omgeving waar je altijd traint, is gewoon iets extra’s, waar je altijd naar uitkijkt.’’

Na Surhuisterveen staat de Postnord Vårgårda in Zweden op haar programma. Ook de tegenwoordig in Terwispel wonende Roxanne Knetemann staat aan de start. Op de deelnemerslijst verder Anneke Dijkstra (Olterterp), Anet Sikma (Buitenpost), Janieke Kalsbeek (Leeuwarden), de winnares van Amysoft Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier, Marthe Roose (Enumatiel) en Iris Ton (Waskemeer). De vrouwen starten om 13.30 uur.

Eliterenners/beloften en amateurs

Om 15.30 uur start de 69-ste amateurronde van Surhuisterveen. Een klassieker voor eliterenners, beloften en amateurs. Aan de start onder meer Adriaan Botma (Driezum), de winnaar van Bolsward, revelatie Daniël Elzinga (Opende), Johan Knol (Bakkeveen), de winnaar van Leek, Adrie Lindeman (Assen), de ‘kilobrie van Warfhuizen’ Peter Merx, Gerard Wijma (Surhuisterveen) en Frank Wierstra (Burgum).