Fotokuier met Fryske Gea over bloeiende Noarderleech

HALLUM – Wie graag foto’s maakt in de natuur krijgt daarvoor zondag 18 augustus van 10.00 – 13.00 uur de kans. It Fryske Gea houdt dan namelijk een foto-excursie op het Noarderleech.

Samen met mede-amateurfotografen kunnen liefhebbers op pad in Noard-Fryslân Bûtendyks. Er is genoeg te ontdekken. Noard-Fryslân Bûtendyks is een enorm natuurgebied dat grotendeels bestaat uit buitendijks land aan de rand van de Waddenzee. Dit Noarderleech is een prachtig natuurgebied met volop rust, ruimte en leegheid. Oftewel, het ultieme decor voor het schieten van de perfecte natuurplaat. Deelnemers krijgen tijdens de excursie handige tips en tricks van een ervaren fotograaf/excursieleider, die de mooiste plekjes weet te vinden.

De drinkdobbes lijken soms wel terpen in het kale landschap en zijn met hun ringvorm fotogenieke punten in de natuur. Op het slik is het volop spelen met weerkaatsing, weerspiegeling en tegenlicht. Ook een uitdaging is het fotograferen van de vele vogels.

Aanmelden kan tot uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 - 53 96 18. Het startpunt wordt bekend gemaakt na aanmelding.

It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân. Zij heeft als doel bescherming, behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Fryslân. De vereniging beheert momenteel meer dan zestig verschillende natuurgebieden - met een totale oppervlakte van ruim 20.000 hectare - verspreid over de hele provincie. In haar werk wordt de vereniging gesteund door circa 35.000 leden.

www.itfryskegea.nl