Dokkumer musical TITUS maakt kans op Musicalaward

De musical TITUS is genomineerd voor een Musicalaward in de categorie Beste Regionale Musical. In tien categorieën zijn elk vijf stukken genomineerd. TITUS gaat over het bewogen leven van de Friese pater Titus Brandsma.

Voor deze verkiezing komen alle professionele Nederlandse en Vlaamse producties in aanmerking voor een nominatie. De awards van dit seizoen zijn voor producties die in première gingen tussen 1 juli 2018 en 1 juli 2019. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen grote en kleine producties.

Nieuwe categorie

Titus in Dokkum van de Stichting 754 is genomineerd in een nieuwe categorie, die van Beste Regionale Musical. Het is de laatste jaren namelijk een trend om regionaal muziektheaterstukken te produceren, laat de organisatie weten.

Stemmen

Iedereen kan stemmen via de website van Musicalworld. Om te voorkomen dat er dubbel gestemd wordt, hoef je alleen je naam en e-mailadres in te vullen (behalve als je al lid bent van Musicalworld). De bekendmaking van de winnaars van de Musicalworld Awards 2019 vindt in de eerste week van september plaats. Stemmen kan nog tot en met 31 augustus via www.musicalworld.nl

Muziektheater: Titus in Dokkum

De muziektheaterproductie TITUS in de Bonifatiuskapel in Dokkum was een groot succes, zegt de organisatie Stichting 754. Alle tien voorstellingen waren zo goed als uitverkocht. Het stuk ging over het bewogen leven van de actieve Friese pater Titus Brandsma.