Inbrekers slaan hun slag in de hele Noordwesthoek

Van Franeker naar Sint Annaparochie en door naar Marsum, Berltsum, Menaam en Dronryp. Inbrekers doorkruisen de Noordwesthoek.

Maandag konden er weer twee aan het lijstje toegevoegd worden: een inbraak afgelopen weekend in een keet aan de Hopmansweg in Midlum en een woninginbraak in de nacht van zaterdag op zondag aan de Koarte Ekers in Dronryp. In het laatste geval werd ook een auto weggenomen. De politie Noordwest Fryslân vraagt uit te kijken naar een blauwe Renault Twingo met kenteken 71-LRS-8.

Vorige week meldde hetzelfde politieteam ,,weer drie inbraken in ons gebied’’. Het ging om Dronryp, Menaam en Berltsum. Omdat het onderzoek in volle gang is, worden er verder geen medelingen gedaan.

Franeker was dit jaar de eerste stad in deze regio die opvallend vaak voorkwam in de inbraakstatistieken. In februari leidde dit tot extra overleg van burgemeester Marga Waanders van Waadhoeke met de politie. Niet lang daarna, vanaf april, wordt Sint Annaparochie opgeschrikt door diverse woninginbraken, waaronder meerder keren in de Johs. Kuikenstraat en in de Appelbuurt. In enkele woningen wordt een chaos aangericht.

In juni houdt de politie opvallend en onopvallend extra controles in en om Sint Annaparochie en houdt het in- en uitgaande verkeer in de gaten. Van 9 op 10 juli wordt een verdachte auto aangehouden. Er wordt een tas met inbrekerswerktuigen aangetroffen, maar de inbraken houden daarna niet op.