Organisatie gelast autocross Blije af vanwege slechte weersverwachtingen

Vanwege de slechte weersverwachtingen voor komend weekend heeft de organisatie van de autocross in Blije besloten het evenement af te gelasten.

,,Se foarsizze net folle goeds’’, zegt voorzitter David Heidbuurt van de Noordelijke Autocross Club (NAC).

De verwachte regenval maakt allerlei extra investeringen zoals rijplaten noodzakelijk, legt Heidbuurt uit. Dit terwijl er juist minder publiek op een regenachtige autocross afkomt. ,,In cross yn ’e rein is ek net safolle oan.’’

Het bestuur heeft daarom het besluit genomen om de Nije Cross af te gelasten voordat het klaarmaken van de baan begon. Vanuit de circa 150 afgezegde deelnemers kwamen begripvolle reacties binnen, zegt de voorzitter.

De NAC wil graag in overleg met de gemeente om te bekijken of er de komende weken nog een alternatieve datum gevonden kan worden.

Vorig jaar 1500 bezoekers

Het zou de tweede keer worden dat de NAC de cross in Blije zou organiseren. Vorig jaar kwamen er 1500 bezoekers op het evenement af, zegt Heidbuurt.

In 2017 kwam na vijftien jaar een einde aan de Frije Cross in het dorp. De NAC besloot daarop de handschoen op te pakken om het autocrossen aan de Hoarne voort te zetten.