Ook voor dames een Wielerronde van Harkema

HARKEMA – In het centrum van Harkema wordt zaterdag het traditionele wielercriterium verreden. Naast de wedstrijd voor elite/beloften en amateurs (start 17.00 uur) is er nu ook een wedstrijd voor de vrouwen (start om 14.00 uur).

Sinds jaar en dag werd de Ronde van Harkema verreden op het ‘Homear-parcours’ met start en finish op De Kriken. De start en finish zijn nu, net als in de jaren zestig van de vorige eeuw, verplaatst naar het centrum van Harkema ter hoogte van het winkelcentrum op de Warmoltsstrjitte. Het parcours is een rondje van 1 kilometer met daarin een paar bochten.

Bij de elite/beloften en amateurs staan onder meer Björn Bakker, Henk Bos, Ruben Hoekstra, Johan Knol, Mark Prinsen, Andries Weening en Frank Wierstra aan het vertrek. Jannieke Kalsbeek, eindwinnares van de Meerdaagse Noordenveld-Westerkwartier, en Sanne Bouwmeester, oud-winnares van de Ronde van de Kerspelen, voeren het vrouwenveld aan.

Uit de regio komen onder meer aan de start Aniek Sikma (Buitenpost), Nathalie Elzinga (De Westereen), Marthe Roose (Enumatil) en Hedwig de Jong (Feanwâlden).

De Wielerronde van Harkema wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Stichting Wielerpromotie Achtkarspelen, die al 25 jaar onder andere de Ronde van de Kerspelen organiseert. De Stichting heeft de organisatie overgenomen van het Wielercomite Harkema, dat in 2018 officieel stopte.